Екскурзия до Солун

Posted in Събития

Българска асоциация за рекреация и туризъм има удоволствието да съобщи на своите членове, че могат да се запишат на Еднодневна екскурзия до Солун организирана от Глобал тур само за 7 лв.

 

Дати: 02.01.2016 г., 23.01.2016 г., 06.02.2016 г., 27.02.2016 г., 12.03.2016 г., 26.03.2016 г.

 

П Р О Г Р А М А

 

Отпътуване от София, пл. Ал. Невски в 06.00 ч. по маршрут Петрич-Кулата-Солун. Възможност за качване от Перник, Дупница, Благоевград, Петрич.

 

В Солун се пристига преди обяд и тогава групата се разделя. Едната част се отправя към горещите точки за паразуване в Солун, разполагайки с около 4 часа, за да се развихри из магазините. Втората част на групата изпълняват туристическата програма, която е както следва: Панорамна обиколка на града, минава се през Прочутата Бяла кула, макар и преди носела имената Кулата на кръвта и Червената кула, сега отново е Бяла и в нея се помещават интересни музейни експонати от Византийската епоха. Обиколката на втората група продължава с паметника на Александър Македонски, Арката на Галер, крепостта, от която се открива възхитителна гледка – много подходяща за снимки и старата част на града. Последната спирка е известната църква “Св. Димитър”- построена върху римският затвор, в който е пострадал Светецът и където е бил гробът му. Днес мощите му се съхраняват в църквата, а подземията са отворени за посетители – реставрирани и учудващо добре запазени. След приключването на туристическата обиколка – втората част от групата разполага с около 4 часа свободно време в центъра на града.

Отпътуване за България към 17.30 ч. Пристигане късно вечерта в София.

 

Таксата за участие в екскурзията е 7 лв. на човек.

Цената е изключително преференциална, отнася се само за членова на сдружинието и включва: транспорт с туристически автобус (София-Солун-София), екскурзоводско обслужване, застраховка, пътни и гранични такси.

 

Цената не включва:

лични разходи, храна, входни такси за посещаваните туристически обекти.

 

Допълнителни условия:

От преференциалната цена могат да се възползват единствено членове на БАРТ, които до момента не са пътували до Солун

Местата в автобуса са ограничени

При записване се внася пълната сума

За туристи, които 3 или по-малко дни преди датата на отпътуване се откажат от екскурзията, внесената сума НЕ се възстановява

 

Молба за членство в БАРТ можете да изтеглите от ТУК