Екскурзия до Осоговски манастир и Крива паланка

Posted in Събития

Дата: 30.11.2016 г.

Такса за участие за членове на БАРТ: 15 лв.

 

Отпътуване в 7.30 ч. от пл. Ал. Невски по маршрут София - Кюстендил - Гюешево - Крива паланка - Осоговски манастир с кратка почивка по пътя. 

Посещение на манастира “Св. Йоаким Осоговски”, разположен в подножието на западния склон на Осоговска планина в близост до Крива Паланка в Македония. Йоаким Осоговски е български светец, един от най-верните последователи на Св.Иван Рилски. Той прекарва живота си като отшелник в пост и молитва в една пещера край р.Сарандапор, където след смъртта си е погребан. По-късно мощите му са открити от монах на име Теофан и са положени в построената църква в негова памет. В средата на 12 в. около църквата е изграден едноименният манастир, който в началото на 13 в. е бил посетен от Цар Калоян. Днес манастира приема множество посетители, които идват в светата обител и се любуват на прекрасната природа. 
Кратък престой в Крива паланка. Отпътуване за България. Кратък престой в Кюстендил, който е един от най-старите градове на България, възникнал в близост до лековитите минерални извори. Известен с имената си Пауталия, Велбъжд, Кюстенджа . Днес той предлага много добри условия за балнеотуризъм, и множество забележителности, като галерията на Вл.Димитров Майстора, " Чифте баня" , Пирговата кула, Църквата „Успение Богородично” и др. Наричат Кюстендил столицата на черешите. 

 

Таксата за участие включва: 
транспорт с автобус 
медицинска застраховка

екскурзоводско обслужване

 

Таксата не включва: 
лични разходи и храна

входни такси


Начин на плащане: 
при записване се внася цялата сума 

Забележка: 
Минимален брой туристи: 34 
Срок за уведомяване за недостигнат минимум 2 дни преди дата на отпътуване. 

При отказ от пътуване, внесената такса не се възстановява.